Tvättstugorna

Tvättstugorna finns i källaren i varje huslänga. Du bokar en tvättid genom att sätta in ditt cylinderlås på bokningstavlan för din tvättstuga. I Ringvägshuset finns bokningstavlan i trapphuset och Bohusgatan 35-41 precis utanför tvättstugorna samt i Bohusgatan 31-33 finns den i barnvagnsrummet. Ditt cylinderlås har samma nummer som din lägenhet. (HSB numret 6-147, 150-188)

Tvättiderna är uppdelade i tre pass alla dagar i veckan:
07:00 – 12:00
12:00 – 17:00                   Boka inte på städbolagets fasta tider se anslag på anslagstavlor
17:00 – 22:00

Respektera de bokade tvättiderna. Det är inte tillåtet att ta någon annans tvättid även om den bokade tiden inte utnyttjas under hela passet. För att systemet ska fungera är det just cylinderlåsen som ska användas för bokning och inte lösa papperslappar eller andra onumrerade markeringar.

Bokningscylindrarna skall efter användandet av tvättstugorna tas bort antingen för att boka ny tid eller placeras i raden längst ner till nästa gång ni vill boka en tvättid.

Om cylinderlåset är trasigt eller numret inte syns kommer styrelsen regelbundet plocka bort dem.

Nya bokningscylindrar kan beställas via expeditionen för 350 kronor. (nytt nummer enbart 50:-)

Luckan för tvättmedelsfacket skall lämnas öppen efter rengöring och avslutad tvätt.

I vår strävan att bli en mer miljövänlig förening vill vi påminna om att vattnet i Stockholm är mjukt och att det räcker med att använda den minsta dosen som rekommenderas på tvättmedelspaketen.

HSB städ städar våra tvättstugor en gång i veckan, men vi måste all hjälpas åt att hålla det rent och snyggt. Glöm därför inte att bort luddet från torktumlaren och att ta bort tvättmedelsrester på golv och maskiner.

Öppna inte torkskåpen när de är igång. Då kan överhettningsskyddet slå till och det gör att det bara blir kalluft i torkskåpen. Vrid därför alltid timern till noll innan du öppnar dörrarna till torkskåpet. Precis efter avstängning kan fläkten låta någon minut men under den tiden kan du öppna skåpdörrarna. Stäng inte av torkskåpet med huvudströmbrytaren.

Använd tvättpåsar till bygel-bh:ar eftersom de kan skada maskinerna.

Det är inte tillåtet att färga tvätt eller tvätta stora tunga mattor i tvättstugans maskiner.

Glöm inte att flytta din nyckel på bokningstavlan efter ett avslutat tvättpass och var schysst mot dina grannar genom att ta bort bokningar som du inte ska använda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *